Nauka i Tehnologija
Svakih nekoliko mjeseci korisno je temeljito obrisati svoj smartfon. Otkrivamo zašto i kako ćete to učiniti Čišćenje starih aplikacija i datoteka, čak i ako ćete ih ponovno preuzeti i instalirati, korisno je za svaki uređaj. Smartfon možete očistiti u jednom potezu. Pokazat ćemo vam kako
#

Želite li održavati svoj pametni telefon u dobrom stanju uputno je s vremena na vrijeme potpuno ga počistiti. Krenuti iz početka, na određeni način.

Pritom je mudro za svaki slučaj izraditi sigurnosnu kopiju (backup) svih podataka i datoteka koje smatrate važnima, iako ih vaš uređaj pohranjuje u servisima u računalnom oblaku redovno, ako ste ga tako namjestili.

Evo uputa kako ćete pametni telefon vratiti na početne postavke, korak po korak.

  • Napravite punu sigurnosnu kopiju vašeg uređaja na iCloud, na korisnički račun pri Googleu ili drugom servisu u računalnom oblaku kojeg koristite. Opet, za svaki slučaj.
  • Ako je izvedivo, uključite računalo ili bilo koji drugi sekundarni uređaj kojim se možete ulogirati u vaš e-mail. To vam je potrebno kako bi mogli odgovoriti na upozorenja iz Applea i Googlea te im potvrditi kako ste to baš vi dok se ponovno logirate u sve što želite koristiti.
  • Rukom (ne šalimo se) zapišite aplikacije bez kojih ne možete normalno funkcionirati. Neka to budu samo one najvažnije.
  • Zapišite lozinke za najvašnije servise online.
  • Na smartfonu otvorite Settings, pa General i potom Reset/Erase All Content and Settings.
  • Preskočite opciju koja nudi obnavljanje smartfona iz sigurnosne kopije. Umjesto toga namjestite ga kao da je posve nov.
  • Dodajte nove aplikacije samo ako je to apsolutno nužno.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.