Tehnologija
Svjetska zdravstvena organizacija na TikToku objavila savjete o koronavirusu, a sve zbog lažnih informacija Svjetska zdravstvena organizacija nastoji suzbiti sve učestalije širenje dezinformacija o koronavirusu na društvenim mrežama
# tportal.hr

Svjetska zdravstvena organizacija nastoji suzbiti sve učestalije širenje dezinformacija o koronavirusu na društvenim mrežama


Svjetska zdravstvena organizacija ima novi profil na TikToku kojim članove ove društvene mreže želi informirati o COVID-19 virusu. 'Pridružujemo se @tiktok-u kako bismo javnosti pružili pouzdane zdravstvene savjete. Naša prva objava je kako se zaštiti od #coronavirus-a', piše u prvoj objavi.

Prema izvješću MIT Technology Reviewa, organizacija je sklopila partnerstvo sa društvenim mrežama, uključujući Facebook, Twitter, Instagram i od nedavno - TikTok.

Problemi sa lažnim informacijama
Prema izvješću Business Insidera, na TikToku postoje videi u kojima korisnici rade smicalice poput tinejdžera koji u zaštitnim odijelima prolijevju sok na stanici podzemne željeznice u New Yorku, glumeći da se u njemu nalazi koronavirus. Drugo izvješće ide puno dalje - nekoliko policijskih postaja je na Facebooku objavilo da se COVID-19 može dobiti iz 'zaraženih metaamfetamina' te su time pokušali navući ljude da u policijsku stanicu donesu ilegalne droge na 'testiranje'.

Dva vrlo važna videa
U prvom od dva videa objavljenih na TikToku, SZO-ova predstavnica Benedetta Allegranzi, voditeljica tehnološkog odjela za prevenciju i kontrolu zaraza, objašnjava različite načine na koje se može zaustaviti širenje koronavirusa.

@who

We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from ##coronavirus ?

♬ original sound - who

Allegranzi predlaže često pranje ruku proizvodima temeljenima na alkoholu ili sapunom i vodom, kao i korištenje maramice za prekrivanje usta pri kihanju, izbjegavanje pojedinaca koji imaju simptome virusa i dijeljenje informacija o putovanju s zdravstvenim stručnjacima ukoliko osoba ima simptome COVID-19.

Drugi video objašnjava pravilno korištenje maski za lice i razloga zbog kojih bi ih trebali početi koristiti. 'Ako nemate simptome zaraze raspiratornog sustava poput povišene temperature, kašlja i curenja nosa, ne postoji razlog zašto biste trebali nositi masku. Maske trebaju koristiti samo zdravstveni djelatnici, skrbnici i osobe sa gore navedenim simptomima.' kažu u videu.

@who

When & how should masks be worn in order to protect against the new ##coronavirus ?

♬ original sound - who

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.