Nauka i Tehnologija
TikTok je poželjna udavača: Još jedan IT div zainteresiran za kinesku aplikaciju Broj zainteresiranih za kupovinu TikToka u SAD-u raste. No za sad nema konkretnih ponuda.
# AFP

 Iako je do sad samo Microsoft službeno potvrdio svoju zainteresiranost i uključenost u proces kupovine američkog dijela TikToka, sve se češće mogu čuti i još neka velika IT imena.

Nedavno smo pisali kako je i Twitter bio uključen u preliminarne razgovore, no odustali su od daljnjeg ulaska u pregovore. Sad je u javnost dospjela informacija i da je Oracle zainteresiran za kupovinu.

Tako je objavljeno da je Oracle također održao preliminarne razgovore s ByteDanceom, vlasnikom TikToka, o potencijalnom preuzimanju njihovih operacija u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

U Oracleu nisu željeli komentirati te informacije.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump prvotno je najavio da će zabraniti popularnu kinesku aplikaciji TikTok, da bi na kraju ipak dao rok do 15. rujna da ByteDance proda svoju američku podružnicu. Taj je rok u konačnici produljen na 90 dana, što ByteDanceu daje vremena do otprilike kraja godine da se "riješi" američke podružnice ili suoči s blokadom.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.