Nauka i Tehnologija
Top 30 kineskih proizvođača video igara samo u junu 2020. zaradili više od 1,65 milijardi dolara! Ovo je ogromna lova! više od jedne i po milijarde američkih dolara zaradili su u samo mjesec dana, a na samom vrhu ove liste nalaze se vrlo poznata imena.
# face.ba/racunalo.com

Ovo je ogromna lova! više od jedne i po milijarde američkih dolara zaradili su u samo mjesec dana, a na samom vrhu ove liste nalaze se vrlo poznata imena.

Tencent i NetEase su kompanije koje predvode ovu listu, objavio je SensorTower China, a zarada se odnosi kako na onu s Appleovog AppStorea tako i na onu s Google Play Storea. Ako to stavimo u odnos sa globalnim tržištem, ovi izdavači u junu 2020. godine držali su više od četvrtine globalnog tržišta video igara, točnije 26%.

Tencent i NetEase su na vrhu liste, a mnogi od vas vjerojatno i znaju neke njihove igre kao što su Lilith Games, FunPlus, Lingxi Games i druge. Ono što je zanimljivo je kako bi im zarada u narednim mjesecima mogla dodatno rasti, kako na domaćem kineskom tako i na Europskom, Japanskom, pa čak i na američkom tržištu. Naravno, nismo zaboravili kapitalne naslove kao što su PUBG Mobile i King of Glory, ima naravno još odličnih naslova, ali i ovo je dovoljno za sada.

Evo još jedan zanimljiv podatak – znate li da je broj igrača na mobilnim uređajima prešao broj igrača na PC računalima i igraćim konzolama (PlayStation, Xbox, Nintendo). Upravo je kinesko tržište jedno od najbrže rastućih i najvećih za mobilne igre tako da ne čudi i nagli rast zarade od samih mobilnih video igara. To je i razlog zašto današnji trenutno vodeći izdavači igara za PC i konzole sve ozbiljnije shvaćaju mobilno tržište za koje “prerađuju” sve više svojih video igara. Nije niti čudo jer smartfone svi imaju, a računala i konzole sve manje.

 

face.ba/racunalo.com / 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.