Tehnologija
"Twitter" zatražio od zaposlenih da rade od kuće "Twitter" je obavijestio svoje radnike da treba da rade od kuće da bi se zaustavilo širenje virusa korona.
# Pixabay

"Twitter" je obavijestio svoje radnike da treba da rade od kuće da bi se zaustavilo širenje virusa korona.

 

Društvena mreža je u svom blogu objavila da je odluka obavezna za zaposlene u Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji, a da je ostalih 5.000 radnika "snažno ohrabreno" da ne dolaze na radna mjesta.

Objava je uslijedila dan nako što je kompanija zabranila sva osim najneophodnijih poslovnih putovanja i skupova svojih zaposlenih.

"Twitter" je ranije objavio da se povlači sa velike medijske konferencije u Ostinu, u državi Teksas, koja je zakazana za ovaj mjesec, prenio je BBC.

Društvena mreža je saopštila da se odranije pripremala za mogućnost da njeni radnici obavljaju svoje poslove sa drugih lokacija.

"Mi smo globalni servis i posvećeni smo tome da omogućimo bilo kome da radi u 'Twitteru' sa bilo kog mjesta", piše u blogu, prenio je BBC.

Direktor kompanije Džek Dorsi odavno podržava rad izvan radnog mjesta, a u novembru je objavio plan da ove godine živi u Africi u periodu od šest mjeseci.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.