Nauka i Tehnologija
Uklonjen Parler, alternativa Twitteru Google je iz svoje "plej prodavnice" uklonio društvenu platformu Parler, blisku američkim konzervativcima.
# Agencija

Google je iz svoje "plej prodavnice" uklonio društvenu platformu Parler, blisku američkim konzervativcima.

Društvena mreža Parler, alternativa Twitteru je platforma na koju su mnogi građani i političari prešli zbog revolta izazvanog sve većom cenzurom.

Prema obrazloženju Googla, to je učinjeno da bi "zaštitili bezbjednost korisnika", navodeći da Parler dozvoljava objave koje, kako tvrde, podstiču nasilje.

Oni ističu da to nije u skladu sa njihovom politikom korišćenja, kao i da su na to mjesecima upozoravala Parler.

Ova odluka Googla uslijedila je nakon što je i Apple zatražio od Parlera da uvede strožu kontrolu nad sadržajem, dajući toj platformi ultimatum od 24 sata da to učini ili će biti zabranjena i u njenoj prodavnici.

Ove vijesti uslijedile su nakon što je Twitter trajno suspendovao nalog Donalda Trampa na toj društvenoj mreži, nakon čega je američki predsjednik poručio da ga neće ućutkati.

Tramp je pristalicama poručio da "budu u toku" i najavio da će uskoro objaviti veliku novost. On je dodao da njegov tim pregovara sa različitim sajtovima, kao i da čak razmišlja da "uspostavi sopstvenu platformu u bliskoj budućnosti".

Iako nije precizirao koje sajtove ima na umu, novinar "Fox News" Šon Haniti je nagovijestio da je Tramp otvorio nalog upravo na platformi Parler.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.