Nauka i Tehnologija
YouTube će brisati sav sadržaji koji povezuje širenje Koronavirusa s 5G mrežama Nakon suludih teorija zavjere o povezanosti Koronavirusa i 5G mreža, te širenja tih informacija putem društvenih mreža, što je rezultiralo i paljenjem odašiljača operatera, Google se odlučio na pomalo drastičan korak.
# Shutterstock

Nakon suludih teorija zavjere o povezanosti Koronavirusa i 5G mreža, te širenja tih informacija putem društvenih mreža, što je rezultiralo i paljenjem odašiljača operatera, Google se odlučio na pomalo drastičan korak.

Naime, s YouTubea će brisati sav sadržaj koji povezuje širenje virusa s 5G mrežama, kako bi se smanjila histerija i koliko-toliko obuzdalo ludilo koje je zavladalo dijelom populacije.

Mnogi će sada u pitanje dovesti slobodu govora i izražavanja, no ako imalo pratite situaciju vezanu uz medije i restrikcije koje se već neko vrijeme postupno uvode, jasno vam je da je ta sloboda samo mrtvo slovo na papiru.

Ipak, s obzirom na histeriju koja je zavladala, podržavamo odluku Googlea da briše ovakve gluposti, iako je teško odrediti strogu granicu između lažnih i istinitih vijesti. Uvijek će biti različitih interpretacija nekih činjenica, ali smatramo da negdje jednom treba podvući crtu.

 
(MOB)
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.