13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Policija potvrdila identitet El-Emina Hodžića čije je tijelo pronađeno na Ponijerima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) je večeras na svojoj web stranici objavilo da je utvrđen identitet osobe koja je jutros pronađena na Ponijerima, te da je nakon izvršene identifikacije potvrđeno da se radi o El-Eminu Hadžiću (1996.) iz Kaknja, čiji je nestanak prijavljen 4. januara ove godine Policijskoj stanici Kakanj.

Iz MUPZDK podsjećaju da je u proteklom periodu vršena intenzivna pretraga terena na lokalitetu Ponijera, općina Kakanj, s ciljem pronalaska mladića El-Emina Hadžića, čiji su nestanak prijavili članovi njegove porodice.

Dežurna služba Policijske stanice Kakanj je jutros obaviještena da je na lokalitetu Ponijera pronađeno beživotno tijelo. Odmah nakon zaprimljene dojave na to područje su upućene policijske ekipe kako bi provjerile tačnost zaprimljene prijave i kako bi obezbijedile lice mjesta pronalaska tijela.

- OGLAS -

Formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije, koja je izvršila uviđaj. Uviđajnim radnjama rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, po čijem nalogu je tijelo prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA