Nauka i Tehnologija
Zadnji Need for Speed bio je dobar pa će EA promijeniti proizvođača za buduće igre Iz Electronic Artsa su objavili kako će još jednom doći do promjene u ekipi koja im razvija igre iz serijala Need for Speed.
#

Need for Speed serijal napatio se pod Electronic Artsom u zadnjih nekoliko godina i činilo se da je mukama napokon došao kraj jer je prošlogodišnji NFS Heat bio solidna igra u trećem pokušaju švedskog Ghost Gamesa. Međutim, ispada da je njihov trud bio uzaludan jer je čelništvo Electronic Artsa odlučilo raspustiti taj studio te Need for Speed franšizu ponovno prebaciti u ruke drugog studija.

Buduće igre NFS serijala opet će tako razvijati britanski tim Criterion Games. S time da će većina kreativnih snaga Ghost Gamesa biti prebačena u Criterion i druge razvojne timove u vlasništvu Electronic Artsa. Ostatak Ghost Gamesa bit će preimenovan u EA Gothenburg te će služiti kao inženjerska baza za razvoj Frostbite enginea. Oko tridesetak ljudi ostat će tako nesvrstano, možda ih otpuste kao tehnološki višak, a možda ih preraspodijele u ostale studije.

Kao razlog ovakve odluke navodi se to da EA u Švedskoj nije uspio pronaći dovoljnu širinu talentiranog osoblja koje bi održavalo studio s tako visokom produkcijom.

Što se tiče Criteriona, oni su prije razvijali Burnout serijal, a za NFS su se brinuli od 2010. do 2012. godine. U zadnjih sedam godina samostalno nisu napravili nijednu igru nego su sudjelovali na razvoju Star Wars Battlefronta II i Battlefielda V. Ako nas pitate, NFS je ovim korakom ponovno unazađen upravo zbog toga što je udijeljen timu koji je zadnjih sedam godina služio za ispomoć ostalim studijima.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.