11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Boško Obradović: Presuda Radovanu Karadžiću je nastavak NATO bombardovanja

Nakon drugostepene i konačne presude Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotni zatvor, bilo je mnogo reakcija iz Bosne i Hercegovine, regiona, ali i svijeta. Iz susjedne Srbije reakcije su podijeljene. Dok neki smatraju da je ovakva kazna bila jedina prava odluka i za žrtve i za srpski narod, drugi je ne priznaju i punu podršku daju osuđenom ratnom zločincu.

Među njima je i jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju i predsjednik “Dveri”, Boško Obradović. On je na svom Twitter profilu napisao kako nepravda boli i zapitao se kada će za svoje zločine odgovarati masovne ubice Klinton, Šreder, Orić, Gotovina i mnogi drugi. Postavlja se pitanje koliko se može govoriti o izgradnji dobrih međudržavnih odnosa, nakon ovakvih izjava.

“Nepravda boli! Kada će odgovarati ratni zločinci i masovne ubice Klinton, Šreder, Bler, Solana, Tači, Haradinaj, Gotovina, Orić… Presuda Radovanu Karadžiću nije ništa drugo nego nastavak NATO bombardovanja drugim sredstvima. Ne priznajem antisrpski Haški sud niti njegove presude.”

- OGLAS -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA