Vijesti
Draško Stanivuković je govorio o ovoj aferi gostujući u "Centralnom dnevniku"
Afera "Kisik": Dodik priznao da "TGT Tehnogas" nema dozvolu za promet lijekova (VIDEO) Podsjećamo, Draško Stanivuković je gostujući u "Centralnom dnevniku" govorio o ovoj aferi i naglasio da je podnio krivičnu prijavu
#

Milorad Dodik, član predsjedništva BiH, priznao je da “TGT Tehnogas” nema dozvolu za promet lijekova.

"Postoji problem oko toga što tom TGT-u nisu dali dozvolu za unutrašnji promet, već su htjeli da to ide preko sarajevske firme, a da sarajevska firma kupuje od firme iz Banje Luke, a onda prodaje preko Sarajeva kisik u Banju Luku", naveo je Dodik, prenosi "Slobodna Bosna". 

Izvor: Videokanal Draška Stanivukovića

On je naglasio da se tu radi o borbi za tržište, koje je očigledno trebalo ispuniti neka očekivanja.

Podsjećamo, cijelu aferu oko medicinskog kisika pokrenuo je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je Tužilaštvu podnio i prijavu i dostavio dokaze o ovom, kako je rekao, najvećem mogućem kriminalu.

"Nedvosmisleno je da je Dodik u svojoj izjavi za Javni servis priznao da firma TGT nema dozvolu za promet lijekova i medicinskog kisika i dao potvrdu svemu onom što smo govorili. Ostaje da Tužilaštvo reaguje i da odgovorna lica, od direktora UKC-a, Stanislava Čađe, ministra, glavnog republičkog zdravstvenog inspektora idu na robiju", rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, Draško Stanivuković je gostujući u "Centralnom dnevniku" govorio o ovoj aferi i tom prilikom izjavio da "u RS-u od 2017. nikada nije prometovan medicinski kisik" i da "lažovčine uništavaju živote građana".

Pogledajte Stanivukovićevo gostovanje kod Senada Hadžifejzovića:

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.