8 C
Sarajevo
26.04.2024

Pogledajte pitanje zastupnice SDA o vojnoj sposobnosti novog premijera KS Edina Forte (VIDEO)

“Kada sam spomenula period 1992.-1995. nisam ga bez razloga spomenula. Znam da zakon ne tretira da morate ili da se možete ili ne možete kandidovati. Ali sam išla čisto patriotski, gospodin Forto je prezentovao moje Sarajevo, naše Sarajevo, duh sarajevski i ja bih rekla da je bio na prvim linijama, a kao vojno sposoban muškarac, u dvadesetim godinama je napustio…”, rekla je Ćosović-Hajdarević.

Na ovo njeno izlaganje reagovali su ostali zastupnici kojima je Ćosović-Hajdarević poručila: “Uuuu, kako god hoćete, ali možemo…” Njeno obraćanje ostalim zastupnicima prekinuo je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković koji je zamolio zastupnicu SDA da ne ide ispod dozvoljenog i ne karakteriše ko je vojno sposoban, a ko nije.

- OGLAS -

Ćosović-Hajdarević se prvo izvinila ako je Fortu uvrijedila svojim izlaganjem, a na šta je Konaković rekao da je vjerovatno uvrijedila sve one koji su vojno sposobni, a nisu bili u BiH za vrijeme agresije, ističući da takvih još ima u sali u kojoj se održava sjednica Skupštine KS.

“Želim samo da me pogrešno ne razumijete. Ja sam spomenula 92.-95. godinu. Pa uredu, ja za sve muškarce koji su otišli… Lako je bit pobjednik nakon bitke, je li tako”, rekla je Ćosović-Hajdarević.

Zastupnik SDP-a Damir Nikšić dobacio je da niko ovdje nije pobjednik, već da su svi gubitnici, nakon čega je Ćosović-Hajdarević zatražila od Nikšića da joj ne upada u riječ.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA