Vijesti
Agencije za nadzor nad tržištem BiH: Ove proizvode odmah prestanite koristiti Proizvod predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje korisnika jer ne pruža zaštitu od udara i povreda.

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine objavila je proizvode koji su štetni, te poručila potrošačima, koji su kupili navedene proizvode, da ih odmah prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku.

 Plutajuće pomagalo za plivanje Five-Piece Belt Trainer M1360 štetno je jer, kako kažu iz Agencije, potpuno providni ili materijali u bilo kojoj nijansi nedekorisane plave na vidnim površinama tokom upotrebe nisu prihvatljivi: komplet nema propisanu čvrstoću, nema upozorenja, pratećih oznaka i obaveznih obavijesti na proizvodu, na pakovanju proizvoda nedostaje tabela sa upozorenjem i specifičnim informacijama o proizvodu, nema uputstva za upotrebu uz proizvod, proizvod predstavlja rizik od utapanja korisnika.

Plutajuće pomagalo za plivanje Swimming vest Step C, jer nema propisanu čvrstoću, sigurnosni nepovratni ventili nisu u funkciji, komore zadržavaju manje od 50 % originalnog potiska, nema upozorenja, pratećih oznaka i obaveznih obavijesti na proizvodu, na pakovanju proizvoda nedostaje tabela sa upozorenjem i specifičnim informacijama o proizvodu, nema uputstva za upotrebu uz proizvod i proizvod predstavlja rizik od utapanja korisnika.

 Biciklistička kaciga Sports prction 01011706 štetna je zbog nedovoljne apsorpcija udara sa oštećenjima konstrukcije proizvoda; stezni remen manji od minimalne dozvoljene širine od 15 mm, nedovoljna čvrstoća steznog sistema nepotpuno označavanje proizvoda, nedostaje obavezno upozorenje na proizvodu i pakovanju i nepotpune obavezne informacije uz proizvod.

Proizvod predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje korisnika jer ne pruža zaštitu od udara i povreda.

Dječija hodalica BE 3568 predstavlja ozbiljan rizik od povrede za djecu jer: nije stabilna i može se prevrnuti, oznake, uputstva za upotrebu i informacije prilikom kupovine nisu napisane na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini.

Dječija hodalica ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1273:2010.

Igračka ljigavac green shark tale jer je migracija olova iz igračke veća od dopuštene (izmjerena vrijednost iznosi 0,9381 mg/kg). Olovo je štetno za ljudsko zdravlje, skuplja se u organizmu i može uzrokovati razvojnu neurotoksičnost.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.