15 C
Sarajevo
26.04.2024

Kusturica: Nemam uvid šta se dešava u Sarajevu, želim da pomognem Dodiku

Režiser Emir Kusturica izjavio je da nema uvid u to šta se dešava u Sarajevu i da nema rđave namjere prema ljudima koji žive tamo, već samo želju da pomogne novoizabranom srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

“Imam samo želju da Dodiku pomognem pošto je vidljivo da je jedini on ostao iz one političke garniture koja je prije rata vjerovala da mi možemo da izvedemo reforme i da nam za to nisu potrebni stranci”, rekao je Kusturica u izjavi za “Politiku”.

Prema njegovim riječima, Dodik je ostao vjeran toj politici i izveo poduhvat u kome RS stoji kao regionalna država, gdje su infrastrukturni zahvati izvedeni uspješno, prenosi Srna.

- OGLAS -

“Možda njegovo iskustvo može pomoći”, rekao je Kusturica.

Na pitanje kako je kao Sarajlija doživio primirje i sadašnji mir i kako vidi svoj grad, Kusturica je odgovorio da je u tom pitanju sakrivena tajna tamošnje drame.

“Ako izgovorite da su sve strane stradale, odmah ste u zavadi sa Bošnjacima, a ako to kažete Hrvatima, oni će malo negodovati, ali će pristati. Ako kažete Srbima, oni će se složiti. Sve to, iako su svi stradali manje ili više. Čitao sam jedan izvještaj Crvenog krsta u kome se navodi brojka od ukupno 100 hiljada žrtava, u čemu je 18 hiljada Hrvata, 36 hiljada Srba i 70 hiljada muslimana”, rekao je Kusturica.

On je dodao da sve te žrtve, umjesto uslova za mir, na žalost bivaju “aktivirane”.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA