9 C
Sarajevo
20.04.2024

Niko Kovač nastavlja karijeru u Engleskoj?

Manje od sedam dana nakon što je dobio otkaz na klupi Bayerna, hrvatski stručnjak Niko Kovač nalazi se pred novim angažmanom. Odlaskom s klupe Bavarskog velikana, Kovač je postao vruća roba, a jedan od favorita za angažovanje Kovača je engleski West Ham.

Londonski “Čekićari” ne briljiraju ove sezone, nalaze se na 13. mjestu bez pobjede u posljednjih pet utakmica Premier ige te se menadžeru Manuelu Pellegriniju opasno trese stolica.

Današnji okršaj protiv Burnleya bi mogao biti presudni faktor, pa ukoliko Pellegrini dobije otkaz, Kovač će biti i zvanično jedan od glavnih kandidata za preuzimanje klupe londonske ekipe.

- OGLAS -

Cilj West Hama pred početak sezone je bio plasman u Europsku ligu, te ukoliko bi preuzeo klupu West Hama pred Kovačom bi se našao veliki izazov. Drugi kandidat i najveći protivnik Kovaču u ovom trenutku je Rafa Benitez, ali u ovom slučaju bi od presudne važnosti mogao biti Slaven Bilić koji je ne tako davno bilježio dobre rezultate na klupi West Hama.

Kako god, navijači West Hama oduševljeni su mogućnošću Kovačeva dolaska i sudeći po komentarima više su za opciju hrvatskog trenera.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA