Vijesti
Akcija SIPA-e u Srebrenici: SDP-ovci fiktivno registrirali Bošnjake da glasaju za Grujičića!? Pripadnici SIPA-e od jutros provode akciju u Srebrenici i Tuzlanskom katnotnu zbog izbornih prevara.
#

Kako je za Raport potvrdio Luka Miladinović, portparol SIPA-e, akcija je se vrši zbog sumnje u izborne prevara na lokalnim izborima.

Osimnjičene su tri osobe, a kako je Raportu nezvanično rečeno radi se o članovima srebreničkog SDP-a – Begi Bektiću, Muameru Hamziću i Enveru Hamziću.

Oni su navodno na terenu radili za kandidata stranaka iz RS Mladena Grujičića, tako što su fiktivno prijavljivali ljude da glasaju iz Srbije.

 Iz inicijative “Moja adresa: Srebrenica” ranije su upozoravali da članovi SDP rade za Grujičića, s obzirom na to da je to stranka koja nije podržala njihovog kandidata Aliju Tabakovića.

Bego Bektić (na slici) inače je i ranije kritiziran zbog prebliskog odnosa sa načelnikom Grujičićem, kojeg Bošnjaci optužuju za širenje nacionalne netrpeljivosti i podrške četničkim orgijanjima u Srebrenici

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.