12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

SDP odustao od zahtjeva, završena sjednica Predstavničkog doma PFBiH

 Klub zastupnika Socijaldemokratske partije BiH odustao je od zahtjeva za izglasavanje zasebnog zaključka na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, koji bi nalagao izdvajanje novca iz budžeta FBiH u idućoj godini za projekt jačanja izlaznosti glasača na lokalnim izborima u Srebrenici.

Zastupnici SDP-a su odustajanje obrazložili prihvatanjem obrazloženja iz Vlade FBiH, prema kojem je u budžetu FBiH za 2020. već planirano sedam miliona KM više nego u 2019. za problematiku povratnika i raseljenih, iz čega može biti riješeno i ovo pitanje, inicirano iz SDP-a.

SDP-ovim odustajanjem od zasebnog zaključka, završeno je dvodnevo zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na kojem su, među ostalim aktima, većinom glasova podržani Prijedlog budžeta FBiH za 2020. godinu, kao i prateći zakon o izvršenju budžeta.

- OGLAS -

Predsjedavajući Mirsad Zaimović je za januar najavio tri sjednice u tri sedmice, od kojih će dvije biti posvećene tematski energetici i zdravstvu, kako je rekao, a treća će biti redovna, s obimnijim dnevnim redom.

Budžet ne može stupiti na snagu dok ga u istom tekstu ne odobri i Dom naroda čija sjednica je zakazana za sutra s budžetom kao jedom od najavjenih tačaka dnevnog reda. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA