Vijesti
Akcija “Square”: SIPA hapsi advokate, notare i jednog općinskog vijećnika U današnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA hapse se advokati, notari i jedan općinski vijećnik iz Novog Grada.
#

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije "Square", na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Naime, kako nam je potvrđeno, u današnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA hapse se advokati, notari i jedan općinski vijećnik iz Novog Grada. Ovu informaciju za N1 je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “Nedozvoljena trgovina”, “Krivotvorenje isprave”, “Prevara”, “Porezna utaja”, “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem”, “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem”, “Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministrstva unutrašnjih poslova RS, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.