5 C
Sarajevo
27.04.2024

Krajina ponovo izostavljena: Vlada FBiH podijelila 30 miliona kliničkim centrima – Krajini 0 KM

“Ponovo je Vlada FBiH donijela lošu i nepravednu odluku o raspodjeli sredstava i potpuno zanemarila Krajinu, ali i neke druge regije u našoj zamlji.

Prije nekoliko mjeseci su istu stvar napravili i istim kantonima dodijelili sredstva podrške zdravstvu i tada su Krajinu zapostavili. Jedini način da se ova nepravda ispravi i ubuduće ne dešava je da se konačno usvoji Zakon o ravnomjernom ulaganju i razvoju cijele BiH, koji bi obavezo Vlade na pravedan tretman i odnos prema svakom pedlju BiH.

Duže vremena zagovaram da se to usvoji, a Nezavisni blok je pripremio i nacrt ovoga Zakona za koji očekujemo podršku partnera iz drugih stranaka i vjerujem da će on konačno biti usvojen. Dotad nek je na čast i stid svakoga člana Vlade FBiH koji donose ovakve diskriminatorske odluke kao ova zadnja da 30 miliona KM dodijeli samo nekim od privilegovanih kantona u Federaciji BiH”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i inicikator usvajanja Zakona o ravnomjernom razvoju i ulaganju na prostor cijele BiH.

- OGLAS -

Valja napomenuti da je ova odluka Vlade Federacije BiH izazvala brojne reakcije i vodečih ljudi kantonalnih bolnica u FBiH koji su poduzeli brojne aktivnosti s ciljem pružanja pomoći osobama zaraženim s koronavirusom, ali i zaštite drugih pacijenata.

Pacijenti s koronavirusom otkriveni su u Bihaću, Zenici, Tešnju, Orašju i Mostaru u FBiH, dok su u RS-u pozitivni pacijenti iz Laktaša, Čelinca, Srpca, Banja Luke, Prnjavora, Modriče.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA