11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Države koje nemaju slučajeve zaraze korona virusom

 

Na tlu europskog kontinenta virus se proširio svim zemljama, osim Kosova i Crne Gore koji još uvijek nisu prijavili slučajeve oboljelih, a nema zaraženih ni na Grenlandu.

Afrički kontinent je najmanje zahvaćen zarazom, koja je registrirana samo u Alžiru, Južnoj Africi, Burkini Faso, Kamerunu, Kongu, Nigeriji, Senegalu i Togu. 
  
Što se tiče arapskog poluotoka, koronavirusa nema jedino u Jemenu. U Aziji slučajevi zaraze koronavirusom nisu prijavljeni u Siriji koja je razorena dugotrajnim ratom, u Burmi i Laosu te u Srednjoj Aziji koja je potpuno “čista”. Naime, ni jedan slučaj zaraze nije prijavljen u Kazahstanu, Uzbekistanu, Turkmenistanu, Tadžikistanu i Kirgistanu.

- OGLAS -

Papua Nova Gvineja jedina je država u Oceaniji bez koronavirusa. 

U Južnoj Koreji raste broj zaraženih, dok u susjednoj Sjevernoj Koreji, najzatvorenijoj zemlji svijeta, tvrde da ne bilježe nijedan slučaj zaraze virusom Covid-19. Neki analitičari sumnjaju u pouzdanost ove informacije, ali Svjetska zdravstvena organizacija službeno nema podataka o zaraženima u Sjevernoj Koreji.

Što se tiče Južne Amerike, virus službeno još nije stigao u Venezuelu, Urugvaj, Nikaragvu i Gvatemalu. Na sjevernoameričkom kontinentu virusa nema jedino na Aljasci.

Do sada je koronavirus Covid-19 odnio 4984 života, a od ukupnog broja oboljelih više od 70 hiljadu pacijenata se oporavilo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA