3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Sam platio obeštećenje svom trenutnom klubu: Saša Obradović vodit će Crvenu zvezdu u Euroligi

Saša Obradović će biti novi trener Crvene zvezde.

U toku jučerašnjeg dana pojavila se informacija da će bivši reprezentativac Srbije i igračka legenda crveno-bijelih od naredne sezone preuzeti ulogu trenera na Malom Kalemegdanu, ali je bilo konfuzije oko njegovog ugovora koji ima sa Monacom.

Portal Nova.rs tvrdi da je Obradović sam platio obeštećenje kako bi godinu dana ranije “izašao” iz ugovora i nema prepreka da postane novi trener Zvezde.

- OGLAS -

Kako Mondo prenosi, Obradović će sa Zvezdom potpisati ugovor na “dvije plus jednu” godinu, u kojoj su prve dvije godine ugovora garantovane dok je treća opciona, pa će tako na klupi novog-starog učesnika Eurolige naslijediti Dragana Šakotu (ističe mu ugovor u junu)

Obradović je sa Monacom imao “džentlmenski sporazum” da može da ode ili u NBA u redove učesnika Eurolige, pa je odlučio da iskoristi poslije poziva svog omiljenog kluba.

U dosadašnjem dijelu trenerske karijere vodio Koln, Kiev, Tulov, Donjeck, a potom i njemačku Albu pune četiri sezone. Poslije toga sjedio je na klupi moskovske Lokomotive i do sada Monaca.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA