10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Nemile scene iz Banje Luke nisu doprle do vlasti: Premijer tvrdi da je RS stabilna

Na sastanku Viškovića s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom RS-a i Rusije. 

Iz Vlade RS-a do ovog momenta nisu se očitovali u vezi s nemilim scenama u centru Banje Luke, nedaleko od zgrade Vlade RS-a.

Sudeći prema ovoj “tišini” u Vladi RS-a, reklo bi se da hapšenje Davora Dragičevića, njegove supruge, opozicionara Borislava Borenovića, Draška Stanivukovića, Adama Šukala, zatim uklanjanja simbola grupe “Pravda za Davida” s Trga Krajine, uopće ničim nisu probudili pažnju vlasti u RS-u.

S druge strane, opozicija poručuje da hapšenje roditelja Davida Dragičevića i nasilje koje danas policija provodi nad grupom “Pravda za Davida” predstavljaju čin institucionalnog progona osoba koje traže samo istinu i pravdu.

- OGLAS -

Transparency International u BiH (TI BiH) osudio je ponašanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te napominje da hapšenja i privođenja novinara, građanskih aktivista, bivših i sadašnjih narodnih poslanika nisu ništa drugo do demonstracije sile i gušenje političkih i medijskih sloboda upotrebom represivnih sredstava.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA