20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Kolinda Grabar Kitarović će lakoćom do drugog mandata osim ako se u drugom krugu ne suoči s ovim čovjekom

Predsjednički kandidati družili su se proteklih mjesec dana na sajmovima i priredbama širom Hrvatske. Istina manje je o svojim planovima govorila predsjednica, ali su ‘pričljiviji’ bili Milanović i Škoro, a doznali smo i nove kandidate koji sudeći prema redovitom CROBAROMETRU, koji objavljuje Dnevnik TV, a provodi agencija IPSOS, sada nemaju nikakve šanse.

Da su danas izbori, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 34,3 posto potpore. Zapravo od kada se mjeri njena  potpora nema dramatičnih ni uspona ni padova. Slično je i sa Zoranom Milanovićem koji mjesec završava s potporom gotovo svakog četvrtog birača ili njih 23,9 posto. Miroslav Škoro je, čini se, profitirao od službene potpore MOSTA i njemu je trenutačni rejting 20,2 posto ili dva postotna poena više nego mjesec prije.

Mislav Kolakušić gubi potporu i sada uživa povjerenje 6,2 posto, Ivan Pernar može računati na potporu od 3,7 posto ispitanika, a Dalija Orešković je na 3,3 posto potpore. Novo lice je Dejan Kovač, kandidat HSLS-a koji trenutačno uživa potporu od 2 posto. Ostali kandidati osvajaju 4,4 posto, a neodlučnih birača je sve manje – trenutačno 2,2 posto.

- OGLAS -
  
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA