Vijesti
Američka ambasada u BiH komentarisala Dodikov odlazak u Moskvu, evo šta su mu poručili Dodaju da je Dodikova odluka da se sastane sa Putinom “kratkovidna” i ne služi interesima građana RS.
#

"U trenutku dok Rusija vodi svoj agresorski rat protiv Ukrajine, niti jedna vlada, na bilo kojem nivou, ne bi trebala proširivati saradnju s Rusijom", rečeno je za N1 iz Ureda za odnose sa javnošću Američke ambasade u BiH na upit o Dodikovom odlasku u Moskvu.

Dodaju da je Dodikova odluka da se sastane sa Putinom “kratkovidna” i ne služi interesima građana RS.

“Odluka predsjednika Dodika da se sastane sa Putinom dok se Rusija oglušava o osnovne zakone međunarodnog poretka, kao i njegova odluka da oda počast Putinu ranije ove godine, kratkovidna je i ne služi interesima građana RS."

Još su kazali da put u sigurnu budućnost vodi preko Brisela, a ne Moskve.

“Put u demokratsku, prosperitetnu i sigurnu budućnost koju žele svi građani Bosne i Hercegovine, uključujući i stanovnike RS, vodi preko Brisela, a ne Moskve. Skretanje predsjednika Dodika s ovog puta kontraproduktivno je i štetno."

Podsjetimo, predsjednik SNSD-a i bh. entiteta RS danas će se u Moskvi susresti sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.