Vijesti
Američki predsjednik Joe Biden čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine Čestitka američkog predsjednika Joea Bidena stigla je u kabinet predsjedavajućeg Predjedništva BiH Željka Komšića.
#

Joe Biden, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, uputio je pismo članovima Predsjedništva BiH predsjedavajućem Željku Komšiću, Denisu Bećiroviću i Željki Cvijanović, u kojem je uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti naše zemlje. 

Čestitku američkog predsjednika prenosimo u cijelosti:

Poštovani članovi Predsjedništva,

U ime naroda Sjedinjenih Američkih Država, šaljem vama i svim građanima Bosne i Hercegovine, najljepše želje, povodom obilježavanja Dana državnosti.

Sjedinjene Američke Države čvrsto vjeruju u suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Također, predani smo jačanju veza između naših naroda, čija raznolikost i dinamika uvijek jačaju srž našeg partnerstva.

Napori usmjereni na osporavanje Daytonskog mirovnog sporazuma, napadi na državu i njene institucije, ili pozivi za otcjepljenje, ugrožavaju stabilnost i budućnost Bosne i Hercegovine. Također prijete životima i egzistenciji svih građana Bosne i Hercegovine.

Kako se okupljate da obilježite Dan državnosti vaše zemlje, potičem vas da stavite vašu dužnost iznad podjela - i da okončate politiku nacionalizma.

Fokusiranjem na postizanje zajedničke vizije možete osigurati mirnu, prosperitetnu i demokratsku budućnost koju vaši građani zaslužuju.

U godini pred nama, radujem se jačanju partnerstva između naših država - i prijateljstva između naših ljudi - dok Bosna i Hercegovina nastavlja napredovati prema boljoj budućnosti.

Želim vam sretnu i mirnu proslavu vašeg nacionalnog praznika", navodi se u pismo koje je stiglo u Predsjedništvo BiH, u kabinet predsjedavajućeg Željka Komšića.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.