Vijesti
Argeta donirala 29 računara OŠ "Umihana Čuvidina" Sarajevo (FOTO) Učenici i nastavnici škole pripremili program povodom Dana državnosti BiH

Delegacija firme Argeta d.o.o Sarajevo posjetila je Osnovnu školu „Umihana Čuvidina“. Povod posjete bila je donacija 29 računara.

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, upriličena je svečanost otvorenja dva informatička kabineta. Predstavnici firme Argeta d.o.o. zajedno sa maskotom patkom Juniorom uživali su u programu koji su pripremili učenici i nastavnici škole.

OŠ "Umihana Čuvidina" / 

Direktorica škole Amela Kazazić uručila im je zahvalnicu, a učenici su radosno dočekali Patka Juniora koji im je podijelio poklone. Donacija informatičke opreme će uveliko povećati kvalitetu rada u nastavi informatike za učenike od prvog do devetog razreda.

“U ime učenika i roditelja, kao i svih zaposlenika škole, želim da se zahvalim svim dobrim ljudima iz Argeta d.o.o. Sarajevo koji su učestvovali u ovom divnom gestu. Presretni smo što ćemo, zahvaljujući ovoj donaciji, imati bolje uslove za rad i učenje, a isto tako se nadamo da ćemo imati i bolje rezultate kako u znanju, tako i na takmičenjima”, poručila je Amela Kazazić, direktorica škole.

OŠ "Umihana Čuvidina" / 

Čorbo Samir, predstavnik Argete rekao je:

"Ulaganje u obrazovanje naše djece je najbolja investicija u našu budućnost i Argeta svakako ima čast da učestvuje u ovakvim projektima. Svakako ste dobrodošli u posjetu našoj fabrici".

OŠ "Umihana Čuvidina" / 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.