15.5 C
Sarajevo
01.05.2024

Zbog fudbalske utakmice, pojačan je promet vozila na području Zenice

Zbog fudbalske utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Finske, pojačan je promet vozila na području Zenice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pojačana frekvencija vozila i usporeno saobraćanje bilježi se i na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj u mjestu Puračić, zbog održavanja manifestacije “Purački vašar”.

Radovi na autoputu A-1 izvode se na dionici Sarajevo sjever – Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi – Sarajevo sjever, gdje se saobraća edvosmjerno u dužini od dva kilometra.

- OGLAS -

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA