Vijesti
Banjaluka: David Komljenović pobjednik plivanja za Časni krst - Pobjednik je osvojio zlatnik i 3.000 KM

David Komljenović (21) iz Banjaluke, prvi je danas plivajući Vrbasom u Banjaluci, stigao do Časnog krsta, nadmašivši tako 32 mladića koji su učestvovali u nadmetanju koje je organizovano povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Takmičari su u hladnom Vrbasu plivali dok je temperatura vazduha u Banjaluci iznosila jedan stepen Celzijusa, a svečanosti je prisustvovalo nekoliko hiljada Banjalučana, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS te Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Pobjednika je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, nagradio zlatnikom, a član Predsjedništva BiH s 3.000 KM.

"Velika mi je čast što sam pobijedio u svom gradu. Svaka čast ostalim takmičarima da uđu u vodu po ovoj hladnoći i da plivaju", kazao je Komljenović koji je ove godine prvi put učestvovao u plivanju za Časni krst.

Istakao je da zbog adrenalina takmičarima nije bilo mnogo hladno.

Prethodno je Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja služio episkop banjalučki Jefrem, a nakon liturgije, ispred hrama krenula je bogojavljenska litija ulicama Banjaluke do mosta Patre, gdje je obavljeno osveštanje vode sa spuštanjem Časnog krsta u rijeku Vrbas.

Svetom liturgijom i svečanom litijom pružena je i podrška Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu u Crnoj Gori. Takmičari su na početku i na kraju plivanja uzvikivali "ne damo svetinje".

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.