12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Bez golova u prijateljskom meču Turske i BiH

 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je neriješeno 0:0 protiv Turske u prijateljskoj utakmici u Rizeu, pred oko 16.000 gledalaca.

Prvo poluvrijeme proteklo je u otvorenoj igri sa nekoliko dobrih prilika na obje strane. Nešto opasniji u prvih dvadesetak minuta bili su nogometaši BiH, koji su imali prilike preko Višće, Zakarića, Krunića i Cimirota, ali bez uspješne realizacije. Turska je također propustila nekoliko dobrih prilika, posebno u drugom dijelu poluvremena te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Na početku drugog poluvremena Prosinečki je u svlačionici ostavio Džeku, Pjanića i Višću, te golmana Šehića, umjesto kojih su u igru ušli Bajić, Milošević, Prcić i Begović, dok je u 69. minuti Cimirota zamijenio Kodro. Bez ključnih igrača reprezentacija BiH izgledala je mnogo lošije u nastavku, a Turci su dominirali svih 45 minuta. Domaći su imali i nekoliko dobrih prilika, ali nasreću u završnici nisu bili najprisebniji, prenosi Fena.

- OGLAS -

Ovo je, inače, sedma utakmica reprezentacije BiH u nizu bez poraza i sa dobrim raspoloženjem igrači dočekuju meč protiv Sjeverne Irske u okviru Lige nacija koji je na rasporedu u ponedjeljak u Sarajevu. 

Reprezentacija BiH u ovom meču nastupila je u sastavu: Šehić (do 46. Begović), Todorović, Nastić, Vranješ, Zukanović, Cimirot (od 69. Kodro), Pjanić (od 46. Prcić), Zakarić, Višća (od 46. Milošević), Krunić (od 81. Sarić), Džeko (od 46. Bajić).
 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA