17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Možete odahnuti; Novi Sonyjev PlayStation ipak će podržavati ogromnu većinu igara s PS4

Nakon što su objavom na službenom blogu uznemirili brojne ljubitelje njihove igraće konzole PlayStation, iz tvrtke Sony pristiglo je pojašnjenje koje bi trebalo smiriti strasti.

Naime, PlayStation 5 – koji bi u prodaju trebao krenuti krajem ove godine – ipak će podržavati ogromnu većinu od više od 4000 igara trenutno dostupnih za PlayStation 4.

Mark Cerny, glavni Sonyjev arhitekt za PS5, je tijekom predstavljanja nove konzole naveo kako će nova generacija popularne igraće konzole podržavati gotovo sve naslove koji su među prvih 100 najigranijih.

- OGLAS -

Sad u japanskoj tvrtci kažu kako ne samo što će sadašnji naslovi biti dostupni, već bi na novom sustavu mogle i bolje funkcionirati (primjerice, zbog prikaza slike u višoj razlučivosti i stabilnijeg frame ratea).

Trenutno procjenjuju svaku igru zasebno kako bi provjerili ima li problema koje treba riješiti prije no što PS5 krene u prodaju.

Zašto je onda Cerny pričao o podršci za top 100 najigranijih igara za PS4? Pa, riječ je bila tek o primjeru, ne i ukupnom broju, piše Verge.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA