21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

Džeko nije bio u sastavu: Roma u ludoj utakmici došla do trijumfa nad Spezijom

Nakon poraza od Spezije u Kupu Italije, fudbaleri Rome su u okviru 19. kola Serije A savladali istog rivala kod kuće sa 4:3. I to bez Edina Džeke, za kojeg je trener Paulo Fonseca kazao da ima manju povredu.

Bila je to zaista luda utakmica. Vučica je dobro otvorila susret i povela u 17. minutu kada je Pellegrini probio po lijevoj strani i dodao Borji Mayoralu kojem nije bilo teško da savlada Provedela.

Odgovor na drugoj strani stigao je sedam minuta kasnije, poslije velike greške u odbrani domaće ekipe pometnju je iskoristio Roberto Piccoli i poravnao rezultat.

- OGLAS -

Nije se predala Roma u drugom poluvremenu, za samo tri minuta ekipa Paula Fonsece stekla je prednost od dva gola.

Prvo je Borja Mayoral probio po sredini i sa ivice kaznenog prostora pogodio u 52, da bi u 55. minutu Rick Karsdop zatresao mrežu rivala poslije dodavanja Spinazzole.

To nije pokolebalo izabranike Vincenza Italiana, pa je Diego Farijas smanjio zaostatak Spezije u 59. minutu, da bi pravi šok uslijedio u 90. minutu kada je Daniele Verde donio izjednačenje gostima.

To nije bio kraj, stvar u svoje ruke preuzeo je Lorenzo Pellegrini koji je poslije lijepe akcije i dodavanja Brune Peresa postavio končanih 4:3.

Roma se nakon 19 odigranih mečeva nalazi na trećem mjestu Serije A sa 37 bodova.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA