5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Istraga o navodnom prisluškivanju predsjednika Srbije

“Istraga, koja je strogo zatvorena, traje već neko vrijeme”, pišu “Večernje novosti”, pozivajući se na neimenovane izvore, a Vučiću blizak tabloid “Informer” tvrdi da je Vučića “prisluškivao i tajno pratio moćan čovjek iz vrha države” i da je to “utvrdila zajednička istraga Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Bezbjedosno-informativne agencije (BIA).

“Trenutno su u tijeku saslušanja, na prvom mjestu pripadnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije. U nadležnosti Službe, je i provođenje elektroničkog nadzora. Istražne radnje obavlja Sektor unutarnje kontrole MUP-a”, pišu “Večernje novosti”.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio 31. prosinca da je bio prisluškivan i da su  to “radili domaći”, a “nadležni organi utvrdit će jesu li povezani sa strancima“, rekao je.

- OGLAS -

Prisluškivanje šefa države “izravni je pokušaj državnog udara”, ustvrdio je Vučić.

Naveo je da je prisluškivan dugo, godinu-godinu i pol i kazao da za to ima dokaze – vlastite snimljene razgovore, a vjeruje i da zna tko stoji iza toga, navode “Večernje novosti”.

Vučiću blizak tabloid “Informer” čak tvrdi da je “planiran pokušaj državnog udara spriječen u posljednjem trenutku”.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da nadležne “službe rade na istrazi” i ustvrdio “Doći ćemo do istine, a pravosudni organi radit će svoje”.

Predsjednik Srbije “dao je policiji potpuno odriješene ruke da utvrdi punu istinu u ovom slučaju”, rekao je Vulin.

Prema Ustavu Srbije, šef države nema izvršne ovlasti, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA