12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Zidan ne smije da pogriješi u paklu Istanbula

Neubjedljive igre Real Madrida u Primeri, još slabije u Ligi šampiona jasno govore da Zinedin Zidan nije siguran na klupi najvećeg kluba na svijetu.

I ne samo da nije siguran, već pojedini španski mediji prenose da mu budućnost u Realu zavisi od večerašnje utakmice protiv Galatasaraja u Istanbulu u kojoj Madriđani moraju da pobijede kako znaju i umiju. Jer samo bod iz prva dva kola nije učinak koji može da zadovolji apetite u grupi u kojoj su još i Pari Sen Žermen i Klub Briž. Upravo su ta dva tima otkrila brojne mane „merengesa” – PSŽ je na startu slavio rutinski u Parizu (3:0), a onda se Real jedva spasao poraza u duelu sa Brižom kod kuće (2:2).

Na pitanje novinara da li može u Istanbulu da izgubi posao, Zidan je odgovorio:

- OGLAS -

– Želim da budem ovdje zauvijek. Da li rizikujem posao – to nije pitanje za mene. Znate koga to treba da pitate – rekao je Zidan i „poslao” novinare na adresu predsjednika Florentina Peresa.

Real ne igra dobro, paktično je samo Karim Benzema na prepoznatljivom nivou, ali Zizu vjeruje u bolje rezultate.

– Mi smo Real Madrid, moramo da igramo dobro i da pobjeđujemo. Želimo da bude tako, ali sada je najbitnije da se fokusiramo na teren, a ne na priče koje kruže. Trijumf protiv Galatasaraja je bitan iz više razloga – kaže Zidan.

A priče koje kruže su takođe vezane za klupu Reala, jer Zidanov novi kiks navodno čekaju Žoze Murinjo i Masimilijano Alegri. Ako Peres odluči da smijeni legendarnog Francuza, njih dvojica su opcije.

– Murinjo u Realu? Svi smo umorni od priča o tome da li trener ide, kada ide, ko ga mijenja. Mislimo samo na narednu utakmicu – poručio je kapiten Reala Serhio Ramos.

Real nakon dva kola u grupi A ima bod, koliko i Galatasaraj. Na dva je manje od Briža, a na minus pet u odnosu na PSŽ.

– Moramo, jednostavno moramo da se dokažemo na teškom terenu u Istanbulu – jasan je Ramos.

ZVEZDA U LONDONU, DINAMO PROTIV ŠAHTJORA

U grupi B, Crvena zvezda nakon pobjede nad Olimpijakosom vidi šansu da uradi nešto dobro i u Londonu – ide na megdan Totenhemu, timu koji je „u kanalu”.

Sparsi su pobijedili samo jednom u posljednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, a još se pamti brodolom protiv Bajerna u prošlom kolu Lige šampiona kada su kod kuće primili čak sedam golova.

– U ovom momentu su rivali manje bitni, jer smo mi sami sebi najveći neprijatelji. Moramo da vratimo samopouzdanje – rekao je Maurisio Poketino, menadžer Totenhema.

 

  

I on je u sličnoj situaciji kao Zidan. Praktično svaki naredni kiks mogao bi da znači odlazak sa stadiona „Totenhem hotspur”.

– Naše igre nisu dobre, to je jedini problem u klubu. Glasine se svuda pojavljuju kada nema rezultata – dodao je Argentinac.

A zagrebački Dinamo ide u Harkov na megdan Šahtjoru i traži brejk kojim bi mogao da postane favorit za drugo mjesto u grupi.

– Šahtjor je tim s ogromnim iskustvom u Evropi, ali vjerujem u momke – poručio je trener „modrih” Nenad Bjelica.

GUARDIOLA O ATALANTI: UŽIVAM DA GLEDAM TAJ FUDBAL

Atalanta igra vjerovatno najljepši fudbal u Seriji A, ali u Ligi šampiona je nakon dva kola na nuli – izgubila je od Dinama u Zagrebu i Šahtjora u Milanu. U trećem kolu je totalni autsajder protiv Mančester sitija na „Etihadu”.

– Pratio sam sve što je uradila Atalanta prošle sezone, pratim i ove. Uživanje je gledati kako igra tim koji odlično vodi Đanpjero Gasperini – rekao je Gvardiola i dodao:

– To je tim koji preuzima neuobičajeno mnogo rizika da bi napao i dao gol. Očekujem i da protiv nas odigra na taj način – kazao je Katalonac.

U grupi D, Juve je veliki favorit protiv moskovske Lokomotive, u čijem sastavu zbog teške povrede koljena nema našeg Luke Đorđevića. U istoj grupi će Atletiko bez povrijeđenog Stefana Savića dočekati Bajer.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA