Vijesti
Bisera Turković o NATO samitu: Historijski, zaključci se odnose i na BiH Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković oglasila se povodom NATO sumita koji se održava u Madridu.
#

Ona je napisala da su značajni zaključci doneseni, a tiču se i Bosne i Hercegovine.

"Izuzetno značajni zaključci historijskog samita NATO se odnose i na Bosnu i Hercegovinu.

Zajednički jačati integritet, otpornost i sposobnosti, a kako bi očuvali mir, stabilnost i nezavisnost! Podrška naših saveznika od vitalnog je značaja za budućnost, ne samo naše države, nego i cijele regije", napisala je Bisera Turković na Twitteru.

Ovaj samit se smatra jednim od najvažnijih, ako ne i najvažniji u historiji postojanja NATO-a, kao političko-vojne organizacije. Tokom Samita bit će razgovarano o veoma važnim temama, a jedna od njih je svakako Zapadni Balkan, odnosno Bosna i Hercegovina kao dio ovog prostora.

Bosnu i Hercegovinu će na samitu danas i sutra predstavljati ministar odbrane Sifet Podžić. U delegaciji se nalaze i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkic, šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO brigadir Edin Fako šef Kabineta ministra odbrane Kemal Korjenić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.