2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Sarajevo: Posmrtni ostaci pronađeni na Zmajevcu pripadaju djetetu

Na navednoj lokaciji, prilikom izvođenja radova, pronađeni su posmrtni ostaci, nakon čega je lokalitet osigurala policija kako bi se proveo proces ekshumacije te utvrdio identitet osoba kojima pripadaju navedeni posmrtni ostaci.

Vještak sudske medicine, nakon preliminarnog pregleda, potvrdio je da se radi o koštanim fragmentima tijela osobe mlađe životne dobi.

Nakon skoro pola godine još uvijek nije utvrđeno kome pripadaju posmrtni ostaci, DNK nalaz nije stigao, a postoji mogućnost da neće nikada ni stići.

- OGLAS -

“Kada su u pitanju posmrtni ostaci koji su pronađeni na Zmajevcu još uvijek nemamo DNK nalaz. Vještak je utvrdio da je riječ o kostima mlađe osobe, kostima djeteta. Postoji mogućnost da su kosti i iz perioda od prije posljednjeg rata, a u tom slučaju DNK nalaz neće nikada ni doći. Međutim sačekajmo još uvijek da vidimo da li će ih biti. Posmrtni ostaci nalaze se u prosekturi u Visokom”, rekli su iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine za Radiosarajevo.ba.

U procesu ekshumacije sudjelovali su vještak sudske medicine, predstavnik Instituta za nestale osobe BiH, radnici angažirani na iskopavanju posmrtnih ostataka, kao i policijski djelatnici MUP-a KS koji su osiguravali lokaciju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA