Vijesti
Bogunić: "Aplikacija Sky je pitanje svih pitanja! Dokazi iz nje se koriste već godinu dana" Istakao je kako ne vjeruje da će tužioci podizati optužnicu samo na osnovu dokaza iz Skyja, ali da su to odlične ulazne informacije za provođenje istrage.
#

Član Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Sanin Bogunić komentirao je korištenje dokaza iz Sky aplikacije tokom sudskih postupaka te šta su prioriteti pravosudnih institucija u narednom periodu.

Naglasio je kako je komunikacija sa javnošću veoma važna za VSTV, komentirajući da je Sky aplikacija regionalno i svjetsko pitanje svih pitanja u ovome trenutnku.

Podsjećamo, Sanin Bogunić gostovao je u "Centralnom dnevniku". O čemu je govorio sa Senadom Hadžifejzovićem – pogledajte u nastavku. 

"Zbog toga se možda i lome određena koplja vezano za te dokaze. Sa jedne strane mogu kazati da se ti dokazi već preko godinu dana koriste u našim sudskim postupcima prilikom određivanja pritvora ili drugih mjera za obezbjeđenje prisustva osumnjičenih i uspješno vođenje krivičnog postupka. Dakle za utvrđivanje osnovane sumnje da su ta lica počinila određena krivična djela. Ja bih čitavu priču uputio na naše pravosudne organe. U potpunosti vjerujem našim tužilaštvima i sudovima, a sudnice su mjesto gdje se treba dokazati da li su ti dokazi kao takvi sami relevantni", kazao je Bogunić.

Istakao je kako ne vjeruje da će tužioci podizati optužnicu samo na osnovu dokaza iz  Skyja, ali da su to odlične ulazne informacije za provođenje istrage. Naglasio je i da su bivši i trenutni nosioci pravosudnih funkcija na crnim listama.

"Tako i na crnim listama Ministarstva trezora SAD-a i mi na te stvari ne možemo ostati imuni. Disciplinski postupak protiv Diane Kajmaković nije više u fazi istrage, već je podignuta disciplinska tužba", kazao je Bogunić za FTV.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.