Vijesti
Borenović opleo po Dušanki Majkić: Dežurna narikačo, znaš uzeti uzeti 30 hiljada KM za jedan dan penzije Ne prestaju reakcije nakon usvajanja inicijative Denisa Zvizdića u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, a koja se tiče načina korištenja i raspolaganja nepokretne vojne imovine.
#

Dušanka Majkić delegatkinja u Domu naroda Parlamenta BiH napisala je da su tokom glasanja za usvajanje ove inicijative suzdržani bili članovi PDP-a SDS-a i DNS-a, zbog čega je inicijativa i usvojena, te je putem Twittera poručila da je djelovanje članova ovih stranaka suprotno interesima RS-a.

Na njenu objavu uzvratio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Nevjerovatno je da dežurna narikača Dušanka Majkić, koja je inače u Parlamentu RS-a glasovima SDA izabrana u Dom naroda BiH, ne spominje da i njeni zastupnici Bogdanić i Stevandić nisu glasali protiv Zvizdićeve inicijative. A zna uzeti 30 hiljada KM za jedan dan penzije, ustvrdio je Borenović na Twitteru.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH ima rok od 30 dana da pripremi i uputi u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o načinu korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom.

 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.