7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Slovenija zabranila sva velika okupljanja zbog koronavirusa

Slovenski ministar zdravstva Aleš Šabeder zabranio je u subotu kasno navečer sva javna okupljanja u zatvorenim prostorima s više do 500 ljudi zbog koronavirusa, navodi se u priopćenju iz slovenskog ministarstva zdravstva.

Ministar je potpisao uredbu o zabrani okupljanja na priredbama u javnim prostorijama, a zabrana će biti na snazi sve dok postoji opasnost od nastavka širenja te bolesti, navodi se u priopćenju.

“Preporučamo da zbog povećanog epidemiološkog rizika organizatori razmisle i o smislenosti priredbi s manjim brojem ljudi”, navodi se još u priopćenju.

- OGLAS -

U idućim tjednima u Sloveniji se odvijaju pripreme za natjecanja alpskih skijaša za svjetski kup u Kranjskoj gori (14. i 15. ožujka) te u skijaškim skokovima u Planici (19. i 22. ožujka). Sudbina tih natjecanja još nije poznata, javlja STA.

Dosad je u Sloveniji potvrđeno 12 slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je otprilike 800 ljudi. Prvi slučaj potvrđen je u srijedu. Ministarstvo zdravstva objavilo je i kako nitko od zaraženih nije u kritičnom zdravstvenom stanju.

Većina zaraženih putovala je u susjednu Italiju prije nego je testirana, a slovensko ministarstvo vanjskih poslova u petak je savjetovalo svim građanima da razmotre svoje planove putovanja i odgode sva koja nisu hitna, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA