Vijesti
Prijavite lažnu Facebook-stranicu FACE TV
Budite na oprezu: Na Facebooku se pojavila lažna stranica FACE TV!
FACE TV napominje da je u pitanju lažna Facebook-stranica iza koje stoje lica čija je namjera da pribave imovinsku korist nauštrb naše TV!
Molimo svoje gledatelje da budu na oprezu.

Nedavno se na društvenoj mreži Facebook pojavila lažna Facebook-stranica FACE TV na kojoj se pojavljuju oglasi za prodaju reklamnih proizvoda uime naše televizije. 

FACE TV moli svoje gledatelje i čitatelje veb-portala "Face.ba" da ne nasjedaju na ovakve prevare, s obzirom na to da su preuzeti svi vizuelni materijali sa naše Facebook-stranice, s ciljem zavaravanja javnosti da iza stranice i Facebook prodaje stoji FACE TV.

Napominjemo da je FACE TV manipulativno iskorištena u reklamne svrhe te se ovim saopćenjem za javnost ograđujemo od nastanka eventualne materijalne štete koja može nastati (pre)prodajom određenih preparata uime FACE TV. 

Podsjećamo, prema Autorskom i srodnim pravima, odjeljak Zaštita intelektualnog vlasništva, FACE TV ima pravo podnijeti krivičnu prijavu protiv lica koja su neovlašteno iskoristila intelektualno vlasništvo, a u koje spadaju emisije, videosnimci, fotografije, profili na društvenim mrežama... 

Molimo vas da mehanizmom prijave lažne stranice FACE TV pomognete u sankcioniranju počinilaca. Lažnu Facebook-stranicu možete naći OVDJE.

Kako prijaviti lažnu Facebook-stranicu FACE TV? 

 

 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.