2 C
Sarajevo
26.04.2024

Rođeni blizu postavljanja novog rekorda: Velež želi nastavak pobjedničke serije (VIDEO)

Pred nama su utakmice 17. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg naši Rođeni gostuju u Goraždu, gdje će protiv istoimene ekipe odmjeriti snage. Utakmica je na rasporedu u subotu, 09.03., sa početkom u 15h.

Ekipa Goražda je u prošlom kolu poražena na svom terenu od Igmana (0:2), tako da će protiv Veleža tražiti popravni kako se ne bi doveli u nezgodnu poziciju na tabeli. Trenutno se nalaze na 9. mjestu sa 21 bodom, uz gol razliku 14:18. Kao domaćini, u osam odigranih utakmica upisali su četiri pobjede,te po dva remija i poraza, uz gol razliku 8:6.

Rođeni su uspješno otvorili proljetni dio prvenstva, te su pobjedom protiv Čapljine (4:0) upisali osmu pobjedu zaredom. U Goražde putuju sa jasnim ciljem, a to je nastavak pobjedničke serije:

- OGLAS -

„Mi svaku utakmicu idemo po pobjedu, pa će tako biti i ovaj put. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača, koji su naš 12. igrač, uspjeti ostvariti naš cilj“, rekao je Mehmed Ćosić, a sličnog razmišljanja je i Adnan Bobić, koji smatra da se neće kalkulisati u Goraždu, te da će se ići na pobjedu.

U nastavku možete pogledati izvještaj sa treninga koji se održao u četvrtak, 07.03.2019. godine.

 
Ukoliko Rođeni ostanu neporaženi na stadionu „Midhat Drljević“ postavit će novi rekord od 18 utakmica bez poraza, dok bi u slučaju pobjede bila deveta u nizu. Zbog toga, Ibro Rahimić je pozvao navijače da u što većem broju dođu u Goražde, u naš grad heroj, te da zajedno ispišu nove stranice klupske historije.
U odnosu na prošlu utakmicu šef stručnog štaba, Ibro Rahimić, može da računa na usluge Harisa Ovčine, koji je odradio suspenziju protiv Čapljine, te Adnana Dudića koji je u toku sedmice dobio pravo nastupa. Lucas i dalje ima problema sa povredom, dok još uvijek pravo nastupa nisu dobili Marques, Ramčilović i Berisha.

Glavni sudija utakmice bit će Kenan Bajraktarević iz Orašja. Pomoćnici su Grgić, Jarić i Živković. Delegat utakmice je Alen Mujkanović iz Zenice, dok je posmatrač suđenja Jasmin Topić iz Cazina.

Utakmica se igra u subotu, 09.03.2019. godine, sa početkom u 15h.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA