10 C
Sarajevo
23.04.2024

Završni radovi na izgradnji novog stepeništa i pješačkih staza u Ulici Nusreta Šišića Dede

Radnici građevinske firme „Sela“ obavljaju završne radove na izgradnji novog stepeništa i pješačkih pristupnih staza u Ulici Nusreta Šišića Dede između brojeva 8 i 12. Od sredine augusta kako su započeli radovi do sada su na ovom stepeništu ukupne dužine 75 metara, koje povezuje ulice Nusreta Šišića Dede i Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu, uspjeli ukloniti staro dotrajalo i izgraditi novo armirano-betonsko stepenište sa pješačkim stazama koje služe za prilaz stambenim objektima.

Nakon toga su krenuli sa radovima na postavljanju 180 metara kvadratnih kulir ploča po gazištima novog stepeništa koje imaju veliku otpornost na razne vremenske uvjete, posebno tokom zimskih mjeseci. U toku je izgradnja betonskog rigola za odvodnju površinskih voda, kao i nove rukohvatne ograde zbog lakšeg silaska niz stepenice, posebno starijim osobama.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za tu namjenu iz svog budžeta izdvojila 60.560 KM, dok je za nadzor ovog projekta zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.  

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA