11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Pilav: Na Podhrastovima hospitalizivano osam pacijenata

“To znači da se radi o našim sugrađanima koji su ponovno testirani, u fazi su oporavka i nažalost su još uvijek pozitivni”, kazala je Pilav.

U posljednja 24 sata testiranih je 58, a četvero je pozitivnih.

Kada su u pitanju oporavljeni, njih je još uvijek dvoje, a broj hospitaliziranih na klinici na Podhrastovima je osam.

- OGLAS -

“Na respiratoru je jedna osoba i dvoje sa nešto blažom kliničkom slikom i oni su još uvijek u fazi oporavka”, istaknula je Pilav.

Navela je da je broj umrlih u Federaciji 21, od čega je četvero u Kantonu Sarajevo, šestero u Mostaru, četvero u ZHK, petero u USK, jedno u Zenici i jedno u Tuzli. 

Kazala je i da s obzirom na to da ulazimo u drugi period izolacije, jako su zadovoljni postignutim rezultatima.

“Nema potrebe da naši sugrađani budu u strahu i agoniji, jer zadravstveni sistem KS-a djeluje na najbolji način u zadatim okolnostima”, navela je. 

Podsjetila je i da je izdat apel stanovnicima, koji nije naredba, a sve u cilju održavanja stabilne epidemiološke situacije u KS-u.

“Bez obzira na lijepo vrijeme koje nas ovih dana mami na izlazak, molimo vas da ne izlazite iz kuće i stanova, samo ukoliko je to zaista neophodno i vezano za vaše radne obaveze, nabavke lijekova i životnih namirnica”, poručila je Pilav.

Istaknula je da je zdravstveni sistem KS-a spreman uputiti pacijenta, ali da će uvijek propusti postojati.

“Domovi i zdravstvene ustanove su opskrbljene dovoljnim brojem zdravstvenih radnika i ovo govorim u ime 6.000 zdravstvenih radnika KS-a koji su na svojim radnim mjestima i obavljaju svoje zadatake na najbolji mogući način”, zaključila je Pilav.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA