Vijesti
Zapad preko noći može prelomiti i napraviti Veliku Albaniju, Veliku Srbiju i Veliku Hrvatsku!
Čeda: Rata može da bude! Ovo nije Dodikov hir, već Putinov projekat!
Dodik nema samo hir, već jasan projekat – demontaža svega što je ovdje stvarano, uključujući i krhki mir! Plaši me što Vučić šuti!
Vučić nema previše izbora! Dodik je Putinov megafon! Sve što je Dodik glasniji, Bosna je tiša! Isto misle Šarović i Dodik! Amerika će nas prepustiti Rusima!

Mene plaši što Vučić šuti. Mislim da šuti, jer se sve ovo izmaklo kontroli i jer ne zna šta da radi. Neće da kaže ono što mnogi očekuju, neće da bude novi Dodik, jer to nije put i način! Nema više manevarskog prostora! Dodik je Putinov megafon! Mislim da Vučić nije previše ni pitan, a nije imao ni previše izbora – zato je ovo i dozvolio. Bosna izgleda nema pravo da bude normalna država; može biti ili četnička ili ustaška! RS je napravljena u Dejtonu do kojeg se stiglo kroz genocid u Srebrenici! Bosna mora biti funkcionalna; do rješenja se mora doći demokratskim putem – na izborima! Država mora sebe da brani, ne puškom, nego mora imati hrabre lidere i definisane prioritete! Velika Albanija i Velika Srbija su užasna nesreća! To je mnogo realniji ishod od ishoda u koji sada trebamo vjerovati. Sve što je Dodik glasniji, Bosna je tiša! Isto misle Šarović i Dodik! Sarajevo je bespomoćno, jer nije imalo priliku, previše je tereta bilo! Sarajevo se raspada sa "Srebrenom malinom" i respiratorima! Od vlasti zavisi budućnost BiH! Ništa se neće desiti naredne sedmice; oni namjerno dižu temperaturu. To je politika koja je izraz ratnih ciljeva 90-tih!

Ovi problemi su posljedica odloženog jugoslovenskog sloma! Ne znam nikoga ko je želio rat 90-tih, ali smo shvatili da postoji neki drugi svijet! Moramo više nego ikad biti mudri. Ono što se dešava danas Sarajevu i Beogradu je svijet u kojem mi danas živimo! Nisam iznenađen Dodikovim izjavama; to nije samo njegov hir, to je jasan projekat – ne samo destabilizacije prostora bivše Jugoslavije, nego i demontaže svega što je ovdje stvarano, uključujući i taj krhki mir! Vučić je dugo vodio politiku koja je uvjeravala ljude u BiH da se on promijenio. Vučić i ja smo se čuli telefonom kratko kada je buknulo na Jarinju i Brnjaku. Sporazum Prištine i Beograda nisu poštovali ni Priština ni Beograd. Ja se slažem sa odlukom Incka o zabrani negiranja genocida; to je bila teška odluka! Amerika je poslije Afganistana i Trampa opterećena, ali dolazak Palmera govori o listi prioriteta Amerike. Mislim da će Amerika ovdje prelomiti, prepustiti nas Rusima! Svjesni smo šta smo preživjeli i ne bismo u to da se vraćamo! Naredna godina je izborna! Neće biti ratna godina, neće naša djeca u rat! Ima ljudi koji pamte, koji imaju srca, hrabrosti i razumijevanja da se oprosti ono što se treba oprostiti i da se preuzme odgovornost! Ovo je do sada najozbiljnija situacija; jezik kojim govori Dodik – BiH ne zaslužuje! Neka se Bosna ne plaši; tu ne žive slabići i kukavice! Ima dovoljno pametnih i sposobnih da se ovo prevaziđe! Beograd sigurno neće dozvoliti! Ja neću dozvoliti da se u Sarajevo vraćamo tunelom ispod piste! Sve se prelama kroz vašu sudbinu! Nema mira za mene u Beogradu ako Sarajevo nije mirno sa sobom i sa svima drugima!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.