Vijesti
Čengić: Što Skaka nudi pare da se glasa za njega?!; Srdić: Nemoj tako pričati, Irfane! Nemojte molim vas! Srdić: Svi smo odgovorni što Bogić nije gradonačelnik; Zulfikarpašić: Nismo svi krivi! Ja nisam kriva!
#

Srdić: Svi smo odgovorni što Bogić nije gradonačelnik.

Zulfikarpašić: Nismo svi krivi! Ja nisam kriva!

Srdić: Nije ok optužiti nekoga ako nemate valjane dokaze!

Majstorović: Bio sam suzdržan zbog principa. Jer mi se nudilo u paketu, glasaj za ovu dvojicu ili onu dvojicu.

Čengić: Ma on je potpisao taj paket.

Srdić: Možda nije znao šta potpisuje.

Čengić: Znao je, znao.

Srdić: 18 potpisa je došlo na vijeće, 10 ljudi je glasali, fali 8 ljudi! Pojedinci su pravili trokutiće, kružiće.

Čengić: Kada se vidi jasna namjera na listićima, onda ok. Vi možete Miki Mausa nacrtati na listić.

Zulfikarpašić: Da li vi mislite da je namjera bila demokratična?

Srdić: Gospodin Korona koji piše u poruci je moj prijatelj. On nije za mene glasao. Možda je poruka poslana s namjerom da ga ruši. Kako misliš Irfane kolegu pogledati u oči?

Čengić: Ja ne mogu govoriti o Koroni. Samo 3 osobe su javno rekle da nisu glasale.

Majstorović: Nisu mi ništa nudili! Imao sam više kontakata sa ljudima koji su lobirali. Konaković i Skaka su lobirali. Sa Skakom sam imao prijateljski razgovor. Zamolio me ako ikako može da glasam, ja sam rekao da mi tajno glasanje ne dozvoljava da obećam išta. Na tome je ostalo. Ništa mi nije nudio! Jedno je potpisati podršku, ali glasanje mora biti tajno.

Srdić: 10 glasova je bilo. Po Statutu Grada Sarajeva, ako se ja kandidujem, Bogićević ne može biti gradonačelnik. Znajući da nemam toliku podršku, ja sam se sam kandidovao. Ja sam čovjek iz Novog Sarajeva sa najvećim brojem glasova. Tad su me optužili da sam kupovao glasove.

Čengić: Što Skaka nudi pare da se glasa za njega?! Sad se ograđuje!

Srdić: Nemoj tako pričati, Irfane! Nemojte molim vas!

Čengić: Zašto se Skaka toliko trudi za Srđana? Zato što ako je Srbin predsjedavajući, Skaka može biti gradonačelnik. SDA nije stajala iza Skake, to je on sve sam radio. Skaka je betonirao put do svoje vikendice novcem iz gradskog budžeta. Šta se ti buniš, Srđane? Zvali su mene i Skaku u Face to Face, nije smio doći. Imam i ja ponudu. Prije izbora sam bio kod Skake, ponudio je da se kandidujem za gradonačelnika ispred četvorke i da tako srušimo Hadžibajrića. Poslije izbora je bilo da srušim Bogića preko Muamera Mekića jer ću tako srušiti Nermina Nikšića. To su njihove ponude. Treći put mi je nudio da uđem u neko partenrstvo oko zgrada, građenja. Možemo pričati i o žičari i vidikovcu. Damir Filipović je podnio krivičnu prijavu protiv Skake, zvali su ga da povuče tu prijavu. Na Trebeviću se ne može graditi ništa što nije u gabaritima kakvim je bilo!

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.