Vijesti
Centru za obuku policije RS-a tri miliona KM iz entitetskog budžeta Vlada Republike Srpske (RS) danas je u prioritetne projekte uvrstila nastavak projekta sanacije, adaptacije, rekonstrukcije i izgradnje Centra za obuku MUPRS-a u Zalužanima, za šta su izdvojena tri miliona KM budžetskih sredstava
#

 

Centar za obuku policije RS otvoren je u aprilu 2018. godine u bivšoj kasarni Zalužani kod Banje Luke.

U rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju postojećih i izgradnju novih objekata i pravljenje novih poligona ranije je u entitetskom parlamentu prihvaćeno zaduženje RS od 6,5 miliona KM. 

Na današnjoj sjednici entitetske vlade odobrena su sredstva u iznosu od 895.000,97 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 256 radnika iz 20 preduzeća, koji su procesom stečaja ili likvidacije firmi ostali bez zaposlenja.

Tokom prošle godine sredstvima iz budžeta socijalno je zbrinuto ukupno 1.507 radnika.

Vlada RS-a je razmatrala informaciju o zahtjevima Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi i Sindikata uprave RS u vezi sa zaključivanjem Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti lokalne samouprave.

Saglasana je da se produži rok važenja tog ugovora na godinu dana, te da se o zahtjevima sindikata razgovara u narednom periodu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.