7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Novi trener FK Sarajevo najkasnije do Nove godine

Na današnjem sastanku rukovodstva Fudbalskog kluba Sarajevo analizirano je stanje i rad administracije, te su definisane ”slabe tačke na kojima se treba raditi u narednom periodu”.

”Rukovodstvo je analiziralo i stanje nakon smjene bivšeg šefa stručnog štaba, koja je klubu donijela ogroman javni pritisak. Naglašeno je da se vrednuje mišljenje navijača i simpatizera kluba uz zaključak da u ovom trenutku bilo kakve drastične promjene u menadžmentu kluba ne bi donijele dobre rezultate, jer klub se nalazi pred zadacima kao što su proces licenciranja, prelazni rok, izbor novog šefa stručnog štaba i pripreme za nastavak sezone 2019/20. Naglašeno da je rok za imenovanje novog šefa stručnog štaba 31. decembar 2019”, istakli su iz FK Sarajevo, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasili:

”U narednom periodu rukovodstvo će nastaviti sa aktivnostima na polju unapređenja poslovanja kluba, a nakon završetka sezone, ponovo će se analizirati rad kluba kako bi se ustanovio konkretan pomak u proteklom periodu. U toku narednog mjeseca bit će održana i Skupština FK Sarajevo o kojoj će javnost biti dogledno informisana.”

- OGLAS -

Trener Husref Musemić smijenjen je kolo prije kraja jesenjeg dijela sezone, odnosno poslije domaćeg poraza u vječitom derbiju od gradskog rivala Željezničara (1:3).

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA