17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Wigemark: Od početka reformi ostvaren napredak, ali nedovoljan

Pred početak prve u nizu debata o potrebi za nastavkom reformi, koja je održana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Wigemark je rekao da je danas manja nezaposlenost ali da još nema dovoljno radnih mjesta, posebno za mlade.

– Više treba biti učinjeno na vladavini prava jer i to može privući više investicija, zdravstvo treba reformisati, te što više koristiti digitalnu ekonomiju -, naveo je Wigemark.

Ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann rekla je da učesnici na ovakvim debatama trebaju formulisati koje zakonske promjene Bosni i Hercegovini trebaju u narednom periodu. Dodala je da žele ohrabriti građane BiH da otvoreno kažu šta očekuju od političara i u kojem pravcu žele da zemlja ide, prenosi Fena.

- OGLAS -

Vršilac dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Meliha Bašić kazala je da na ovim debatama treba razmotriti koji su naši problemi i šta se to dešava u svim sferama života – od visokog obrazovanja, ekonomije, politike, zakonodavstva i približavanja Evropskoj uniji.

Nakon današnje, tokom septembra i oktobra širom BiH će u organizaciji Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH biti održano još šest sličnih debata s predstavnicima akademske zajednice, studenatima, poslovnom zajednicom i nevladinim sektorom.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA