21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

Počinje Liga šampiona: Napoli spremio osvetu Klopu

Sredinom decembra prošle godine Napoli je na „Enfildu” propustio veliku šansu da eliminiše Liverpul već u grupi. Alison Beker je tada odbranio zicer Arkadijušu Miliku u sudijskoj nadoknadi, samim tim i pobjedu od 1:0 koja je „redse” lansirala u osminu finala, a Napolitance kao po kazni poslala u Ligu Evrope…

Nešto manje od sedam mjeseci kasnije, Liverpul je osvojio Ligu šampiona, a sada sezonu 2019/20. otvara upravo protiv Napolija u derbiju – favoriti grupe E u kojoj su još Salcburg i Genk sastaće se od 21 sat u Napulju. Za razliku od prošle sezone, kada su se borili sa Pari Sen Žermenom i Crvenom zvezdom, engleski i italijanski predstavnik ne bi smjeli da imaju problema na putu do nokaut faze.

– Naš prvi cilj je da prođemo grupu, a drugi da u duelima sa najboljim timovima u Evropi pokažemo da smo napredovali u odnosu na prošlu sezonu – rekao je trener Napolija Karlo Anćeloti.

- OGLAS -

Italijanski legendarni trener dobro poznaje Liverpul. Kao igrač i trener je učestvovao u tri finala Kupa/Lige šampiona protiv giganta iz grada Bitlsa. Kao igrač je 1984. poražen sa Romom, a 2005. kao trener s Milanom.

LIVERPUL I KARLETOVA RAZOČARANJA

– Liverpul je zaslužan za dva najveća razočaranja u mom fudbalskom životu, ali i za radost kada sam s Milanom osvojio Ligu šampiona 2007. Imam, ipak, simpatije prema tom klubu, kao i prema „Enfildu” – poručio je Anćeloti.

A ovaj Liverpul zaslužuje samo pohvale.

– Stekao je rutinu pobjeđivanja, na terenu izgleda sjajno, igra se kao po automatizmu. Sada je to realan favorit za titulu u Premijer ligi i Ligi šampiona – kazao je trener Napolija.

Jirgen Klop, s druge strane, očekuje motivisani Napoli.

– Šta očekujem? Ne znam, prvi put u Ligu šampiona ulazim kao aktuelni šampion, tako da zaista nemam ideju kako će biti. Ono što znam je da će Napoli biti veoma motivisan, ne samo zato što mu dolazi prvak Evrope, već i zato što je zbog naša dva duela prošle sezone ispao iz Evrope – ističe Njemac.

BARSA U DORTMUNDU, INTER VELIKI FAVORIT

Grupa F je poznatija kao „grupa smrti” – Barselona, Borusija i Inter jure dva mjesta za osminu finala, a tu je i totalni autsajder Slavija iz Praga. Barsa, koja je posljednju titulu osvojila 2016. godine, na startu ima težak posao u Dortmundu.

– Nije ovo najbolji momenat za gostovanje timu kakav je Borusija, ali u Ligi šampiona ne možete da dijelite rivale na bolje i slabije – rekao je trener „blaugrane” Ernesto Valverde.
Trener „milionera” Lusijen Favr je pred dolazak Barse pomenuo legendarnog Johana Krojfa.

– Uvijek je uzbudljivo kada se sastajete sa takvim gigantom kakav je Barsa. Prije više od 25 godina, tačnije 199 proveo sam dvije sedmice u trening kampu Barse i pratio rad Johana Krojfa. To je bila velika inspiracija za mene – kaže Favr.

Inter je odlično otvorio sezonu u Seriji A, upisao je sve tri pobjede, a sada želi da niz nastavi i u Evropi. Rival je Slavija… – Želim stabilnost u igri. Na dobrom smo putu, ali ne zanosimo se da će Slavija biti lak zalogaj – istakao je trener Intera Antonio Konte.

Čelsi i Valensija igraju derbi grupe H, Benfika u Lisabonu igra sa Lajpcigom, dok će Ajaks, polufinalista prošle sezone, dočekati Lil.

 

PAROVI 1. KOLA

DANAS

GRUPA E

Napoli – Liverpul       21.00
Salcburg – Genk       21.00

GRUPA F
Inter – Slavija Prag         18.55
Borusija D. – Barselona  21.00

GRUPA G

Lion – Zenit           18.55
Benfika – Lajpcig  21.00

GRUPA H

Čelsi – Valensija 21.00
Ajaks – Lil            21.00

SRIJEDA

GRUPA A

Klub Briž – Galatasaraj  18.55
PSŽ – Real Madrid         21.00

GRUPA B
Olimpijakos – Totenhem   18.55
Bajern – Crvena zvezda     21.00

GRUPA C
Šahtjor – Mančester siti       21.00
Dinamo Zagreb – Atalanta   21.00

GRUPA D
Atletiko M. – Juventus  21.00
Bajer – Lokomotiva       21.00

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA