-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Protesti “žutih prsluka“: Majka i dijete spašeni iz požara u Parizu (FOTO + VIDEO)

Banka je zapaljena tokom sukoba demonstranata “žutih prsluka“ i policije u Parizu, a vatrogasci su morali da spasu majku i dijete je je vatra prijetila da će “progutati“ njihov stan na drugom spratu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Florian Lointier, portparol Vatrogasne službe Pariza kazao je da je u subotnjem požaru 11 osoba zadobilo lakše povrede, a među njima i dva vatrogasca.

Požar u banci, koja se nalazi u prizemlju sedmospratne stambene zgrade u blizini avenije Champs-Elysees, kasnije je ugašen. Lointier je rekao da su majka i dijete spašeni od plamena živjeli na drugom spratu, te da su i ostali stanovnici zgrade uspješno evakuisani.

- OGLAS -

Veliki oblak dima se uzdizao iznad avenije dok su demonstranti u “žutim prslucima“ postavljali požare, razbijali izloge luksuznih prodavnica i sukobljavali se sa policijom.

Nasilje je počelo kada su demonstranti krenuli bacati dimne bombe i razne predmete na policiju duž čuvene avenije Champs-Elysees. Policija je pokušala da rastjera demonstrante suzavcem i vodenim topovima. Reagovala su i vatrogasna vozila, koja su ugasila dva zapaljena kioska u aveniji.

Francuski pokret “žutih prsluka“ 18. subotu zaredom okupili su se na pariskim ulicama kako bi protestovali protiv predsjednika Emmanuela Macrona.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA