9 C
Sarajevo
24.04.2024

DF odbija koaliciju sa Narodom i pravdom!

Podsjetio je na opredjeljenje da se započne proces formiranja skupštinske većine u Kantonu sarajevo koje je potvrđeno na sastanku održanom 19.oktobra između pregovaračkih timova DF-a, Naše stranke te SDP-a BiH.

Ali, ukoliko u novoj vladi budu predstavnici Naroda i Pravde (NiP), DF će podržati formiranje nove vlade, ali mi nećemo učestvovati u tome, jer su naši stavovi vrlo jasni, a to je da ne želimo koalirati sa Strankom demokratske akcije (SDA), ali ni sa njihovim derivatima”, poručio je Dunović.

Dunović je komentarisao i izjave predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića koji je izjavio da nema uvjeta za formiranje Doma naroda Parlamenta FBiH.Dunović je rekao da se time blokira i izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, Vlade FBiH TE Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

- OGLAS -

“Ipak mislim da su te blokade neozbiljne, jer postoje mehanizmi za izbor delegata iz kantonalnih skupština koji su jano definisani u Ustavu FBiH, što znači da se iz svake skupštine bira po najmanje jedan predstavnik svakog od konstitutivnih naroda ukoliko je izabran”, ustvrdio je Dunović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA